Kostenindicatie van maatwerk websites en webshops

Het benoemen van de kosten voor het maken van een maatwerk webdesign is afhankelijk van verschillende factoren. Gewenste functionaliteiten, designmogelijkheden en dergelijke bepalen hoe complex een website of webshop wordt. Hoe complexer het webdesign, des te hoger de kosten die hieraan gepaard gaan. Toch zijn er nog steeds enorme verschillen waar te nemen tussen offertes van verschillende webdesign bureaus. Dit vanwege de mogelijkheid om standaard templates te gebruiken of te kiezen voor maatwerk webdesign. Maatwerk webdesign onderscheidt u van de concurrent. Hieronder een indicatie van de kosten voor website en webshop designs.

Maatwerk webdesign tarieven

Het is niet eenvoudig om de exacte kosten voor webdesign weer te geven. De een wil meer functionaliteiten dan een ander, waardoor kosten voor iedereen anders uitvallen. Onderstaande cijfers geven dan ook slechts een kostenindicatie:

  • Standaard maatwerk website: €2.000 – €5.000
  • Standaard maatwerk webshop: €3.000 – €8.000
  • Complexe(re) maatwerk website: €10.000 of meer
  • Complexe(re) maatwerk webshop: €15.000 of meer

Standaard maatwerk houdt in dat u een uniek design krijgt, een prachtige vormgeving en andere standaard mogelijkheden. Complexer maatwerk betreft modules op maat. Prijzen kunnen hierbij oplopen tot enkele tienduizenden euro's. Deze zijn bedrijfsafhankelijk.

Wat beïnvloed de prijs van uw webdesign

Webdesign is bedrijfsafhankelijk. De mate van complexe codering, extra modules, speciale functionaliteiten, dynamiek en koppelingen met externe websites beïnvloed in grote mate de hoogte van webdesign tarieven. Echter, is het ook afhankelijk van het webdesign bureau dat u benaderd. Webdesign tarieven zijn afhankelijk van de ervaring en specialisatie van medewerkers. Een webdesign met gespecialiseerde medewerkers die ieder een onderdeel voor hun rekening nemen, is vaak duurder, maar wel vakkundiger. Kijk dus niet eerst naar wat een website u gaat kosten. Een website wordt immers gebaseerd op uw wensen en hier hangt een prijskaartje aan.

Modules op maat

Webdesign geeft de mogelijkheid tot het implementeren van vele modules. Galerijen, reviews, blogs, nieuws, offerte aanvragen etc. Allemaal mogelijkheden die uw design maatwerk maken. De een wil bijvoorbeeld alle nieuwsberichten onder elkaar vermelden, waar de ander categorieën wil of de meest recente berichten op de homepage. Hetzelfde met reviews. De een wil reviews eerst keuren, waar de ander reviews meteen online wil hebben staan. Op maat gemaakte systemen, zoals CMS, CRM en ERP systemen, kunnen op verschillende manieren worden ingevuld. Dit ziet u ook terug in de prijs.

AARZEL NIET, VRAAG NU ONLINE GRATIS EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!